Program highlights sjezd ČSKB 2023 - pondělí

pondělí 18. září přináší bohatý program plný inovací a objevů v oblasti laboratorní medicíny. Nechte se inspirovat následujícími body programu:

  • Hmotnostní spektrometrie v laboratorní medicíně: Přijďte se dozvědět o nejnovějších trendech a aplikacích hmotnostní spektrometrie, včetně jejího významu a využití v klinické biochemii a přínosu v léčbě infekcí.
  • Přínos klinické biochemie v kardiologii: Zjistěte, jak moderní klinická biochemie přispívá k diagnostice a prevenci srdečních onemocnění, a seznamte se s nejnovějšími aktualizacemi v oblasti kardiálních biomarkerů.
  • Kalciofosfátový metabolismus: Diskutujte o klinickém významu markerů obratu kostí, aktualizacích v PTH a metabolismu fosforu při renálních dysfunkcích.
  • Molekulární biologie: Přednášky o genetické predispozici k nádorovým onemocněním, aktuální roli NIPT v prenatálním screeningu a epigenetických markerech u nádorových onemocnění a další sdělení.
Altium International s.r.o.

Dále bychom vás rádi pozvali na Workshop společnosti Altium, která je ČSKB sponzorem pro EFLM Academy. Workshop je od 15:00 v sále B Kongresového centra ALDIS a bude věnován výhodám suché chemie u pediatrických vzorků. Na programu bude:

  1. Využitie Microslide technológie v laboratórnom testovaní u pediatrického pacienta
    Ing. Lenka Poláková, Člen SSKB, Národný ústav detských chorôb, Limbová, OLM – Pracovisko klinickej biochémie
  2. Stanovení novorozeneckých bilirubinů reflexní fotometrií na analyzátoru Vitros 4600
    Mgr. Monika Šrámková, FN Motol, Ústav lékařské chemie a klinické biochemie 2. LF UK a FN Motol
  3. Quality and Integrity of samples on Vitros platforms
    Naffah Mzawak, QuidelOrtho, Product Support Manager, EE & MEA 

Kompletní program sjezdu najdete na https://sjezdcskb2023.cz/program-konference/.